Home » Hírek » Székelyföld » Tisztújítás a Néppárt Maros megyei szervezetében

Tisztújítás a Néppárt Maros megyei szervezetében

2015. 12. 7.
Megosztás:

December 3-án tisztújítást tartott az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete. Portik Vilmos leköszönő megyei elnök úgy értékelte, jó úton halad a megyei szervezet, ám a közelgő helyhatósági választások sikeres kimenetele érdekében Marosvásárhely kitüntetett figyelmet érdemel. Emiatt és az októberi előválasztáson elért eredménye okán a továbbiakban elsősorban a városi szervezetben kíván tevékenykedni.

A küldöttgyűlés titkos szavazással Bereczki Ferencet választotta meg az Néppárt Maros megyei elnökének. A két alelnöki tisztségre Tőkés András és Portik Vilmos szerezte meg a küldöttek voksát. A megyei elnökség további tagjai: Balázs Ákos, Hermann Márk Christian, Kali István, László György, Portik Dénes és Varga Lóránd.

Az új elnök kihangsúlyozta, hogy kiemelt célja a Néppárt megyei szervezetének erősítése, ugyanakkor a párt jelenléte Maros megye önkormányzataiban, valamint a megyei tanácsban is. Ehhez a Néppárt megyei elnökségének és országos vezetőségének segítségét kérte.

Az új elnök Kelemen Hunor RMDSZ-elnök lecsós kijelentésére reagálva elmondta: nem elég ha csak a város polgármesterjelöltje élvez összmagyar támogatást, az önkormányzati képviselőjelölt-lista esetén is szükségszerű a koalíció. „Amennyiben a koalíciós megállapodást lesepri az RMDSZ az asztalról, a Néppárt készenlétben áll a megmérettetésre Maros megye településein” – szögezte le Bereczki.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria