Home » Hírek » Erdély » Tisztújítás az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezetében

Tisztújítás az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezetében

2013. 11. 13.
Megosztás:

Tisztújító közgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete. A közgyűlésen jelen lévő tagoknak Gergely Balázs leköszönő elnök számolt be az elmúlt év tevékenységeiről, a szervezetépítési folyamat helyzetéről, valamint megköszönte a tagság és a leköszönő elnökség eddig kifejtett munkáját.

A Néppárt kolozsvári elnöki tisztségét két éven át betöltő Gergely eredményesnek ítélte a maguk mögött hagyott időszakot, de azt is hangsúlyozta, hogy az eddig elvégzett munkával csupán a szilárd alapokat rakták le, s ahhoz, hogy az egész épület álljon, és rendeltetésének megfelelően működhessen, neki kell látni az építkezés további munkafolyamatainak. „Nem mi döntjük el, hogy jó házat építettünk-e, és nem akkor, amikor a falakra felkerül a tető. Ezt az épület lakói döntik majd el, s erre a 2016-os választásokon kerül majd sor”– figyelmeztetett Gergely.

A tisztújító közgyűlésen megválasztották a szervezet új elnökét és öttagú elnökségét. A korábbi elnök az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsban betöltött alelnöki feladatai mellett nem vállalt újabb mandátumot, így az elnöki tisztség betöltésére Szász Pétert jelölték, aki az egyhangú szavazást követően két évre szóló mandátumot kapott az alapszervezet élén. Munkáját az elkövetkező időszakban az újonnan megválasztott elnökség tagjai, Varga Ibolya, Miklós György, Fancsali Ernő és Tőkés Lehel segítik.

Szász Péter leszögezte: legfontosabb feladatának a szervezet bővítését tekinti, ebben pedig – mint mondta –, számít a tagság segítségére, a leköszönő elnökség munkájára és tapasztalataira, valamint a Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács további szoros együttműködésére is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria