Home » Hírek » Székelyföld » Tisztújítást tartottak Háromszéken az Erdélyi Magyar Néppártnál

Tisztújítást tartottak Háromszéken az Erdélyi Magyar Néppártnál

2017. 4. 12.
Megosztás:

Április 7-én a kézdivásárhelyi Erzsébet teremben tartotta tisztújítással egybekötött küldöttgyűlését az EMNP háromszéki szervezete.

A beszámoló és kiegészítő hozzászólások, az elmúlt két évet értékelő vélemények után került sor a tisztújításra, ennek eredményeként megújult csapat vezeti a háromszéki szervezetet a következő két évben.

Balázs Attila leköszönő elnököt Bálint József, sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő váltja, előbbi megyei alelnökként folytatja munkáját. Széki elnöknek választották Benedek Erikát (Erdővidék), Ilyés Botondot (Kézdiszék) és Kolcza Istvánt (Sepsiszék).

Az megyei elnökség további tagjai még Kocsis Hunor (Sepsiszentgyörgy), Szima Csaba (Kézdivásárhely) és Dimény László (Barót).

A továbbiakban a küldöttek meghallgatták és véleményezték a Néppárt programjának a tervezett kiegészítéseit, szabályzatmódosító javaslatokat, melyek a kongresszuson kerülnek megvitatásra. Javaslatok hangzottak el az Országos Elnökséget illetően is: Szilágyi Zsoltot és Torő T. Tibort elnöki, Taierling Johannt, Kolcsár Andrást, Tőke Ervint és Csomortányi Istvánt alelnöki tisztségbe jelölték a küldöttek.

Bálint József megválasztott megyei elnök zárásként megköszönte a bizalmat és felvázolta a célkitűzést: megmaradni úgy a szülőföldön, hogy részt vállalunk közösségünk jövőjének alakításában.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria