Home » Hírek » Országos » Tőke Ervin: „A székely zászló autonómiatörekvésünk jelképe”

Tőke Ervin: „A székely zászló autonómiatörekvésünk jelképe”

2017. 7. 22.
Megosztás:

„Reklámzászlóink” címmel kerekasztal-beszélgetést szerveztek a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Kós Károly sátrában. Az eseményen Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnöke és Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, a Minta ifjúsági szervezet elnöke is részt vett.

Tőke Ervin: „A székely zászló autonómiatörekvésünk jelképe”

„A székely zászló nem csak egy textildarab, hanem autonómiatörekvésünk jelképe. Elveinkért harcolnunk kell, meg kell védenünk szimbólumainkat, becsben kell tartanunk zászlainkat” – mondta Tőke Ervin, majd hozzátette: nem elég csak beszélni róla, hanem tenni is kell azért, hogy nemzeti szimbólumainkat szabadon használhassuk.

Csomortányi István elmondta: a nagyváradi önkormányzat a partiumi zászló elfogadása után rövidesen reklámzászlónak minősítette az egyébként történelmi jelképekkel ellátott szimbólumot. „A legfontosabb szimbólumainkat Nagyváradon sem nézik jó szemmel. A különbség a székely és a partiumi zászló ügyében az, hogy Székelyföld esetében agresszívabb ellenállásba ütközhetünk” – nyilatkozott a politikus.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria