Home » Hírek » Erdély » Toró: itthon vagyunk!

Toró: itthon vagyunk!

2014. 8. 18.
Megosztás:

Vasárnap kezdetét vette az ötödik kiadásához érkezett Kolozsvári Magyar Napok. A nagyszabású kulturális fesztivál megnyitóján Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke is felszólalt.

Toró: itthon vagyunk!

A Néppárt a Kolozsvári Magyar Napok kiemelt partnere – kezdte köszöntőjét Toró T. Tibor. A pártelnök visszaemlékezett arra, amikor az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács keretein belül – melynek akkor még ügyvezető elnöke volt – megfogalmazódott egy egész hetes kulturális fesztivál ötlete. Azóta, a Kolozsvári Magyar Napok példájára, Nagyváradon megszervezik a Szent László Napokat, Marosvásárhelyen a Vásárhelyi Forgatagot, Brassóban pedig a helyi Magyar Napokra kerül sor minden évben. Toró T. Tibor véleménye szerint a most vasárnap elkezdődött rendezvény is bizonyítja, hogy Erdély nagyvárosai mindig is a magyar kultúra fellegvárai voltak, s nincs ez másként napjainkban sem, amikor több tízezer ember vesz részt a változatos programokon.

A Kolozsvári Magyar Napok ellenszegül a magyar kultúra ellehetetlenítésének, és megteremti a politikai együttműködés lehetőségét – jelentette ki a pártelnök. Az ilyen fesztiválok mindamellett, hogy tartalmas időtöltést biztosítanak, meglátása szerint azt is jelzik, hogy otthon vagyunk Erdélyben, s annak fővárosában, Kolozsváron.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria