Home » Hírek » Országos » Toró T. Tibor a felvidéki Magyar Kereszténydemokrata Szövetség kongresszusán

Toró T. Tibor a felvidéki Magyar Kereszténydemokrata Szövetség kongresszusán

2015. 10. 7.
Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke, a Stratégiai Bizottság elnöke részt vett a Néppárt felvidéki testvérpártja, az európai autonomista és regionális politikai szervezeteket tömörítő Európai Szabad Szövetség tagpártja, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség második alkalommal megszervezésre került Országos Kongresszusán. 
 
Toró T. Tibor a felvidéki Magyar Kereszténydemokrata Szövetség kongresszusán
 
Az október 3-án a felvidéki Búcson megszervezett tanácskozáson Toró köszöntötte a küldötteket és kihangsúlyozta: az Erdélyi Magyar Néppárt értékeli az MKDSZ autonómiatörekvéseit, továbbá fontosnak tartja azt, hogy a politikai pluralizmus és munkamegosztás szellemében kiszélesedhet és ezáltal erősödhet a magyar érdekképviselet a Felvidéken. Toró T. Tibor elmondta: az Európai Szabad Szövetség (EFA) tagjaként a Néppárt és a MKDSZ is egy pártcsaládhoz tartozik, egymást erősítik az európai politikai színtéren, ezért a Néppárt stratégiai alelnöke együttműködési megállapodást szorgalmazott a két szervezet között a Kárpát-medencei közösségi autonómiaformák meghonosítása és működtetése érdekében.
 
Az Országos Kongresszus ünnepélyes megnyitóján felszólalt továbbá – és az EFA elnökének üdvözletét tolmácsolta – Inaki Irazabalbeitia Fernandez, az EFA baszkföldi tagszervezete, az Aralar egyik vezetője, volt EP-képviselő, valamint Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke is. A beszédeket követően zárt munkaülésen folytatódott a küldöttek tanácskozása. 
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria