Home » Hírek » Országos » Toró T. Tibor a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának plenáris ülésén

Toró T. Tibor a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának plenáris ülésén

2016. 4. 1.

Pénteken ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma Budapesten. Az Erdélyi Magyar Néppárt képviseletében Toró T. Tibor országos alelnök, a Stratégia Bizottság elnöke volt jelen.

Mint ismeretes, a KMKF 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy tanácsadó intézményként segítse az Országgyűlés munkáját. A szervezet tagjai az Országgyűlés frakcióinak küldöttei, a szomszédos országok parlamentjeinek, regionális, vagy megyei közgyűléseinek azon képviselői, akik az ott működő magyar szervezetek támogatásával szerezték mandátumukat, valamint az Európai Parlament magyar párt tagjaként megválasztott képviselői.

A pénteki ülésen Toró T. Tibor felszólalásában kitért a külhoni magyar állampolgárság tartalmi kérdéseire, valamint hangsúlyozta a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács által kezdeményezett, az autonómiatörekvések eredményeit monitorizáló, intézmény fontosságát. A néppárti politikus kiemelte továbbá a Mikó Imre Tervben megfogalmazott erdélyi gazdaságfejlesztési stratégia gyakorlatba ültetésének szükségességét is.

A KMKF-en felszólalt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes is, aki elmondta: eddig 825 ezren szerezték meg vagy kapták vissza magyar állampolgárságukat a külhoniak közül, és a célkitűzéseknek megfelelően a ciklus végéig tarthatónak látja az egymillió új magyar állampolgárt.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria