Home » Hírek » Erdély » Toró T. Tibor a MÁÉRT-en: a magyar választók bölcsen döntöttek

Toró T. Tibor a MÁÉRT-en: a magyar választók bölcsen döntöttek

2014. 11. 21.
Megosztás:

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Zakariás Zoltán alelnök vett részt a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) plenáris ülésén. A magyar Parlamentben megtartott találkozón Toró T. Tibor értékelte a romániai államelnök-választás eredményét.

„A magyar választók bölcsen döntöttek, amikor az eddigi politikai rendszer megváltoztatására szavaztak, és Klaus Johannist támogatták voksukkal” – jelentette ki Toró T. Tibor, aki az új államelnököt egy „menedzser-típusú” politikusnak nevezte, s ezért bízik problémamegoldó magatartásában. „Konstruktív román-magyar párbeszéd alakulhat ki az új politikai helyzetnek köszönhetően az autonómiaformák témájában. Ehhez azonban egységes autonómiakoncepcióra van szükség” – mondta a Néppárt elnöke. Toró T. Tibor véleménye szerint nemzetpolitikai téren a magyar szervezeteket egy jól meghatározott mérce szerint kell értékelni, melynek legfőbb pontja, hogy az adott pártok az autonómia kérdésében hogyan döntenek.

Toró T. Tibor hozzászólásában kitért a Mikó Imre Tervre is, melyet olyan kész gazdasági stratégiának nevezett, ami csak megvalósításra vár.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria