Home » Hírek » Erdély » Toró T. Tibor: fontos, hogy éljünk szavazati jogunkkal

Toró T. Tibor: fontos, hogy éljünk szavazati jogunkkal

2014. 3. 31.
Megosztás:

Kiemelten fontos, hogy mindazok, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal és kérték a felvételüket a külhoni magyarok választói névjegyzékébe, éljenek szavazati jogukkal, annak ellenére, hogy nem a külhoni magyar állampolgárok szavazatai határozzák majd meg a budapesti Országgyűlés összetételét – jelentette ki hétfőn Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke.

Toró hétfőn, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán, a média képviselőinek jelenlétében nyújtotta be a szavazatát tartalmazó levélcsomagot.

Toró T. Tibor: fontos, hogy éljünk szavazati jogunkkal

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke leszögezte: azért fontos a részvétel a magyarországi országgyűlési választáson, mivel a Magyarország határain kívül élő állampolgárok így tudják bizonyítani azt, hogy most már közjogilag is egy a nemzet, és „összenőtt, ami összetartozik, bármennyire is próbáltak bennünket eltávolítani egymástól az elmúlt száz esztendőben”.

„Azért is fontos a szavazatunk, hogy megerősítsük azt a nemzetpolitikát, amelyet az elmúlt négy évben az Orbán Viktor által vezetett kormány dolgozott ki és ültetett gyakorlatba. Magam is, és gondolom, a Népárt többi tagja is ahhoz a több százezernyi magyarhoz tartozunk, akik vissza akarják igazolni azt, hogy helyes úton jár a magyar kormány, amikor a határokon átívelő, határmódosítás nélküli nemzetegyesítés programjába belevágott” – fogalmazott az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. Mint mondta: a magyar kormány az elmúlt négy évben meghozta a fontos döntéseket, de legalább annyira fontos döntések vannak még hátra. „Erre a garanciát mi Orbán Viktorban és az általa vezetett Fideszben látjuk, hogy továbbhaladjanak azon az úton, amelyen elindultak, én ennek a szellemében adtam le a szavazatomat” – mondta Toró T. Tibor.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria