Home » Hírek » Erdély » Toró T. Tibor Katrosán: Egy statútum, egy zászló, egy himnusz!

Toró T. Tibor Katrosán: Egy statútum, egy zászló, egy himnusz!

2014. 8. 31.
Megosztás:

Toró T. Tibor, a Néppárt elnöke részt vett Katrosán, a Székely Nemzeti Tanács által rendezet megemlékezésen. A Kettős kereszt árnyékában 70 év eltelte után méltóan emlékeztek a kézdivásárhelyi 24-es Székely Határvadász Zászlóalj helytálló, bátor hőseire. Díszőrséget álltak a soproni 21-es Székely Határvadász hagyományőrzők.

Toró T. Tibor Katrosán: Egy statútum, egy zászló, egy himnusz!

A Néppárt elnöke ünnepi beszédében a haza védelméért eleset bátor székely hősöket méltatta. Hangsúlyozta, hogy felemelő érzésként élte meg az ottlétét a gyönyörű katrosai emelkedőn, amelyet még nem is olyan rég lövészárkok és hadászati állások barázdáltlak fel, amikor elődeink nemzetünk túléléséért vívott harcaikat vívták: „Ma is harcokat vívunk nemzetünk fennmaradása érdekében, de más csatatereken.”

Toró T. Tibor Katrosán: Egy statútum, egy zászló, egy himnusz!

A továbbiakban Toró a Székely Nemzeti Tanács által elkészített autonómia statútumot méltatta, amely elkészítésében ő is részt vett és, amelyet társaival együtt nyújtott be a román parlament elé. „Ma azért küzdünk, hogy egy általánosan elfogadott statútuma legyen a Székelységnek, amely érvénybe léptetése mellet egységesen sorakozhatunk fel. Egy statútum, egy zászló, egy himnusz! Elutasítjuk a diverziókeltés szándékából készülő alternatív székely szimbólumokat, a megosztás céljából előterjesztett új autonómia statútumokat.”

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria