Home » Hírek » Székelyföld » Toró Tibor: „Közel kell vinni az önkormányzati döntéshozatalt a közösséghez!”

Toró Tibor: „Közel kell vinni az önkormányzati döntéshozatalt a közösséghez!”

2016. 5. 19.
Megosztás:

„Sepsiszentgyörgyön sok változás történt az elmúlt nyolc évben, sok a megvalósítás, ami a város hasznára válik, ám nehézségek is vannak. A beruházások, munkálatok lelassultak, és sok esetben a minőségi is hagy kívánni valót maga után” – mondta Bálint József. A Néppárt sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltje szerint munkahelyteremtéssel kell küzdeni a fiatalok itthon tartásáért, átlátható és korrupciómentes közéletre, gyorsabb és szakszerűbb kivitelezésre van szükség a közmunkálatoknál, valamint tisztességesebb versenyeztetésre a közbeszerzéseknél. Bálint hangsúlyozta: ezek mellett egy vállalkozóbarát önkormányzattal, takarékossággal, lakásépítéssel, adócsökkentéssel és a közlekedés átszervezésével lehetne még élhetőbbé tenni Sepsiszentgyörgyöt.

Toró Tibor: „Közel kell vinni az önkormányzati döntéshozatalt a közösséghez!”

Fazakas Péter, a Néppárt Kovászna megyei listavezetője elmondta: örvendetes, hogy Magyarország egyik legrégebbi, folyamatosan működő szakmai civil szervezete, az Országos Erdészeti Egyesület a 147. vándorgyűlését a Kovászna megyei Kőröspatakon és Kálnokon tartja, ám arról is beszélni kellene, hogy az elöljárók betelepítették Rétyre a Holzindustrie Schweighofer fűrészüzemet. Szóvátette: a Kovászna megyei nagyvállalatok alkalmazottai esetében a fizetések gyanúsan alacsonyan vannak tartva, erről pedig már a sajtóban is beszámolt a megyei munkaerő-elhelyező ügynökség igazgatója. „Felmerül a kérdés: ezek a nagyvállalatok azért kaptak működési, építkezési engedélyt, mert alacsonyan tartják a fizetéseket? A Schweighofer indulásakor 650 munkahely létesítését ígérte, jelenleg 400 alkalmazottjuk van, azok közül sem mindenki Kovászna megyei. Legtöbbször túlóráznak és minimálbérért vannak alkalmazva” –mondta Fazakas, aki szerint senki sem képviseli az alkalmazottak érdekeit, míg a nagyvállalat Kovászna megyei megtelepedését az RMDSZ megyei elöljárói támogatták.

A Néppárt az erdélyi magyar politikai piac legtisztább alakulata, a legtöbb erkölcsi alappal rendelkezik ahhoz, hogy felvesse a korrupció problémáját – jelentette ki Toró T. Tibor. A Néppárt alelnöke hangsúlyozta, céljuk, hogy a helyi tanácsokba bejutva leleplezzék a kartellezések, mutyizásokat, a közösség érdekei ellen tett lépéseket. „A közösség érdeke, hogy olyan emberek képviseljék, akik nem a zsebtömést tekintik céljuknak, hanem azt, hogy a helyi önkormányzati döntéshozatali mechanizmusokat közel vigyék a közösséghez” – fogalmazott, majd hozzátette: a Néppárt lépésről lépésre terjeszti a politikai pluralizmus és demokratikus gondolkodás eszméjét.

Toró nem tartotta szerencsésnek azt, hogy Antal Árpád az RMDSZ politikai „jolly jokere” lett, mivel szerinte visszaélnek azzal a helyzettel, amelybe néhány székelyföldi politikus keveredett. „Nagyra becsülöm Antal Árpádot emberként és elöljáróként is, Bálint József pedig derekasan veszi fel a versenyt abban a nehéz helyzetben, ahol Antal Árpád a politikai ellenfél” – mondta az EMNP alelnöke. Kijelentette: Kovászna megyében és Sepsiszentgyörgyön stratégiai céljuk, hogy a tanácsosi testületek egyharmadát néppárti képviselők adják. Minél nagyobb politikai felhatalmazást kap a Néppárt, annál nagyobb betekintést nyerhet a közösség a politikai döntéshozatalba – hangsúlyozta a politikus. A Kovászna megyei esélyekről Toró elmondta: Maksán, Málnáson, Gidófalván, Árkoson, Sepsikőröspatakon, Kézdivásárhelyen, Gelencén és Vargyason jó esélyekkel indulnak, Illyefalván a mérleg nyelve szerepét szeretnék betölteni, Baróton megőriznék a jelenlegi pozícióikat, míg Kovásznán a bejutás a céljuk.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria