Home » Hírek » Székelyföld » Turizmust Csíkszéknek

Turizmust Csíkszéknek

2017. 2. 13.
Megosztás:

Az Munkáltatók Országos Szövetsége (Patronátus) Hargita megyei kirendeltsége a térség panzióinak az összefogását sürgeti.

Múlt pénteken Hargita Megye Tanácsa márványtermében tanácskozásra jöttek össze. A kezdeményező Márk Dezső, a Patronátus Hargita megyei elnöke és Néppártos önkormányzati képviselő portálunknak elmondta, a szállásadók összefogására, összedolgozására nagy szükség lenne a térségbeli turizmus fejlesztésére.

Turizmust Csíkszéknek

Csíkszeredában több olyan esemény illetve látványosság van amit szívesen felkeresnek az ide látogatót, viszont nem maradnak sokat városunkban mivel nincs amivel kitöltsék idejük. Mindezekért szükséges az, hogy a panziók tudjanak egymás, a város vagy bármilyen szereplő rendezvényeiről és egységes képet mutasson a turisták számára az egész körzet.

Kezdésként az önkormányzati képviselő beszámolt Csíkszereda ezen irányú tervezett lépéseiről. Márk Dezső egyeztetett a Füleki Zoltán és Szőke Domokos alpolgármesterekkel és a Csík-Info – turisztikai információs irodával. Az alpolgármesterek támogatják, hogy a város weblapján naprakész információk legyenek a városban történő eseményekről, naponta frissítve. Ugyanakkor tervben van a turisztikai információs iroda újragondolása, célszerűsítése. Továbbá tervben van ennek a programnak a Székelyföldi szintre emelése az ADI Hargita egyesülettel együttműködésben.

Szóba került az együttműködés lehetősége a helyi termelőkkel is. Gyümölcsöző együttműködést lehetne hosszú távon a szállásadók és helyi élelmiszertermelők között. Ez tervezhető, hosszútávon stabilabb munkapiacot és helyi gazdaságot eredményezne.

Portálunknak ugyanakkor a Patronátus megyei elnöke elmondta, hogy szervezete javaslatára változik meg az ANAF működési formája. A Patronátus országos szervezet érte el, hogy ezentúl ne egyből büntessék a vállalkozásokat amint valamilyen hibát fedeznek fel, hanem előbb felszólításban részesítik azokat, hogy legyen idejük kijavítani és pótolni a hiányosságokat.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria