Home » Hírek » Erdély » Újabb értékes adományt vittek a néppártiak a gálospetri gyermekotthon lakóinak

Újabb értékes adományt vittek a néppártiak a gálospetri gyermekotthon lakóinak

2013. 12. 6.
Megosztás:

Amikor pár héttel ezelőtt az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvai és érsemjéni szervezeteinek képviselői élelmiszer-adományokat vittek Gálospetribe, a Fráter-kúriában működő Szentháromság Gyermekotthonba, annak vezetőjétől, Kosza Erzsébettől megtudták: óriási szükségük lenne egy mosógépre. Ahhoz ugyanis, hogy az itt élő huszonnyolc gyermeknek folyamatosan biztosítani tudják a tiszta öltözéket és ágyneműt, a rendelkezésükre álló mosógép alig volt elegendő.

Újabb értékes adományt vittek a néppártiak a gálospetri gyermekotthon lakóinak

A mosógép árát szélesebb körű összefogással gyűjtötték össze: az érmihályfalvaiak és érsemjéniek mellett a Néppárt érkörtvélyesi és érbogyoszlói tanácsosai, ugyanakkor a szalacsi tagság, valamint Zatykó Gyula országos alelnök és Csomortányi István Bihar megyei elnök is hozzájárult a gép megvásárolásához. Mindannyian jelen voltak, amikor az adományt 2013. december 4-én a gyermekotthon vezetőinek átnyújtották.

Kosza Erzsébet mondott köszönetet az adományozóknak, aki röviden mesélt az intézmény mindennapjairól és az itt élő gyerekek többnyire szívszorító történetéről. Sajnálatos, hogy állami támogatás híján csak adományokból látják el a gyerekeket, mondotta Kosza Erzsébet, aki egyúttal meghívta a vendégeket a gyermekotthon karácsonyi ünnepségére, amelyen jelen lesz Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója is.

Újabb értékes adományt vittek a néppártiak a gálospetri gyermekotthon lakóinak

Említésre érdemes, hogy a Minta érmihályfalvai szervezetének elnöke, Bató Tímea – a Bihar megyei Néppárt támogatásával – ezentúl minden szombaton iskola utáni oktatást biztosít a gálospetri gyermekotthon lakói számára, ezzel is hozzájárulva a gyerekek felzárkózási esélyeinek növeléséhez.


Az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi sajtószolgálata

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria