Home » Hírek » Országos » Ülésezett a KMKF regionális önkormányzati munkacsoportja

Ülésezett a KMKF regionális önkormányzati munkacsoportja

2015. 7. 2.
Megosztás:

Kedden, június 30-án, ülésezett Budapesten az Országházban a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) regionális önkormányzati munkacsoportja.

Az ülésen – melynek napirendjén a Kárpát-medence autonómia-törekvései, illetve a külhoni magyar közösségek autonómia-koncepciói szerepeltek – az Erdélyi Magyar Néppártot Zakariás Zoltán alelnök képviselte, aki bemutatta a Néppárt egységes háromszintű, személyi elvű-, sajátos jogállású települési- és területi autonómia-tervezetét.

A jelenlevők meghallgatták Dr. Szili Katalinnak, az autonómia-koncepciók összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízottnak és Kalmár Ferencnek, miniszteri biztosnak előadásait, valamint a külhoni szervezetek bemutatóit az autonómia-törekvések tárgyában. A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a hatékony érdekérvényesítés szempontjából elsődleges célkitűzés, hogy egységesítsék az autonómiához kötődő fogalomkészletet, valamint nélkülözhetetlennek nevezték, hogy minden magyar közösség egységes, helyben mindenki által támogatott elképzeléssel rendelkezzen, amit így Magyarország is segíthet.

A KMKF ülésén megegyezés született arról, hogy ezen célkitűzések elérése érdekében a munkacsoport a jövőben gyakrabban fog ülésezni.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria