Home » Hírek » Országos » Ülésezett a Néppárt Országos Választmánya

Ülésezett a Néppárt Országos Választmánya

2016. 7. 18.
Megosztás:

Vasárnap tartották az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmányának ülését a Székelyudvarhelyhez közeli Székelyszentléleken. A tanácskozáson a testület elnökének Sándor Lajost, Szentegyháza alpolgármesterét választották, majd kiértékelték az elmúlt időszak politikai eseményeit, és áttekintették az elkövetkező időszak prioritásait – egyebek mellett az őszi parlamenti választásokon való néppárti indulást is.

Egyhangúlag választották az Országos Választmány élére Sándor Lajost, aki a júniusi választások után Szentegyháza alpolgármestereként is tevékenykedik közösségéért. Munkáját – alelnökként – Bereczki Ferenc, a Néppárt Maros megyei elnöke segíti majd. Mint ismeretes, az Országos Választmány a Néppárt két Országos Küldöttgyűlése közti időszakban a szervezet legfelső politikai döntéshozó testületeként működik.

Az eseményen áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit – különös tekintettel a nemrég lezajlott önkormányzati választásra, melynek kapcsán Szilágyi Zsolt, a Néppárt elnöke, elmondta: bár nem elégedettek az eredménnyel, azt határozott sikerként értékelik, hogy jelentős politikai ellenszélben és a kisebb pártok számára kedvezőtlen kampányfeltételek mellett is sikerült megőrizniük tanácsosaik számát és négy évvel ezelőtti erejüket. „Az elkövetkező időszakban még nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni az önkormányzati munkára – az átláthatóság és a korrupció elleni harc jegyében –, s arra kell törekednünk, hogy a politikát a nemzet szolgálatába állítsuk” – jelentette ki Szilágyi.

A választmányi ülés napirendjén szerepelt az őszi, parlamenti választásokon való indulás is, melynek kapcsán elhangzott: a Néppárt készül a megmérettetése, indulásának formájáról pedig a későbbiekben döntenek majd.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria