Home » Hírek » Országos » Válságkezelő csoport létrehozására van szükség a marosvásárhelyi iskola-ügy kapcsán!

Válságkezelő csoport létrehozására van szükség a marosvásárhelyi iskola-ügy kapcsán!

2016. 11. 9.
Megosztás:

Tamási Zsolt Józsefet, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatóját 60 napos bírósági felügyelet alá helyezte a Korrupcióellenes Ügyészség. Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy az államhatalom módszeresen próbálja megfélemlíteni a magyar közösség köztiszteletben álló tagjait, ezért válságkezelő csoport létrehozását kezdeményezzük a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum megmentése érdekében.

A marosvásárhelyi iskola-ügy mindannyiunkat arra kötelez, hogy félretéve politikai-, meggyőződésbeli- és felekezeti különbségeinket, egyöntetűen álljunk ki az iskola igazgatója, Tamási Zsolt József mellett. A Római Katolikus Teológiai Líceum megmentése közös, nemzeti ügy, és nem pártpolitikai kérdés. A diákok, tanárok és szülők védelmében, a magyar nyelvű oktatás megőrzéséért kell kiállnunk, a válságba került iskola megmentését a legfontosabb célként kezelve.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége, egyeztetve a megyei szervezet vezetőivel, fontosnak tartja, hogy széles körű politikai és civil összefogás jöjjön létre a kialakult helyzetben. A hangzatos szólamokat konkrét cselekvésre kell váltani és tevőlegesen is fel kell lépni a magyar iskola megmentéséért!

Arra kérjük az erdélyi magyar politikai pártokat, a civil szervezeteket és történelmi egyházainkat, hogy közösen hozzunk létre egy akciócsoportot, mely megvizsgálva a kialakult helyzet valamennyi vetületét, alkosson egy cselekvési tervet, amelyet azután maradéktalanul és gyorsan, közösen hajtsunk végre. Hisszük: ha felmutatjuk a magyar közösség erejét, összefogással eredményt érhetünk el!

Ugyanakkor szorgalmazzuk, hogy az ügy lezárulta után mihamarabb állapítsák meg azokat a felelősöket – az önkormányzatban, a tanfelügyelőségen és a minisztériumban egyaránt –, akik miatt e helyzet kialakulhatott. 

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria