Home » Hírek » Országos » Vegyünk részt az erdélyi autópályáért szervezett kerékpáros felvonuláson!

Vegyünk részt az erdélyi autópályáért szervezett kerékpáros felvonuláson!

2017. 10. 25.
Megosztás:

Mint ismeretes, az Erdélyi Magyar Néppárt és a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége biciklis felvonulást szerveznek október 28-án 10 órától Bihar megyében annak érdekében, hogy szorgalmazzák az észak-erdélyi autópálya megépítésének folytatását.

A kezdeményezők egybehangzó véleménye szerint a munkálatok késlekedése komoly gazdasági károkat okoz a térségnek, s nehezíti a személy- és áruforgalom zavartalan működését, valamint komoly befektetési lehetőségektől fosztja meg a térség lakóit.

A Néppárt és a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége épp ezért arra kér mindenkit, aki számára fontos, hogy Erdélyben megfelelő infrastrukturális körülmények között, európai színvonalú környezetben élhessünk, hogy vegyenek részt a megmozduláson, és jelenlétünkkel tegyük egyértelművé: az autópálya-használathoz való jog nem kiváltság, hanem egy olyan lehetőség, melyre már adólejeink milliárdjait költötték el az egymást követő kormányok.

A tervezett útvonal szerint a felvonulás a nagyváradi Széchenyi térről (parcul Traian) indul, majd a Sztaroveczky (Magheru) utcán és a Főutcán (Republicii) áthaladva a Bihari úton helyközpályi felé hagyják el a felvonulók a várost. A teljes – 28 kilométeres – távon Hegyközpályi, Hegyközcsatár és Síter településeket is érintik, majd a Szalárd határában található félbehagyott autópálya-felüljáróig kerekeznek.

Azok a résztvevők, akik csupán az oda úton kerekeznek és visszaszállítást igényelnek, jelezzék a 0774-637-478-as telefonszámon.

Találkozó a prefektúra épülete előtt szombaton reggel 9 óra 30 perckor, ahol az építési munkálatok újraindítását sürgető petíció is átadásra kerül.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria