Home » Hírek » Erdély » Viharos képviselőtestületi ülés Csíkszentimrén

Viharos képviselőtestületi ülés Csíkszentimrén

2013. 10. 31.
Megosztás:

Viharosra sikeredett a csíkszentimrei önkormányzati testület legutóbbi, október 30-án, szerdán megtartott havi ülése, melyen az RMDSZ-es többség leszavazta a helyi Erdélyi Magyar Néppárt frakció javaslatát: a gyermeknevelési szabadságon lévő alpolgármester helyére válasszanak ideiglenesen egy másik személyt.

Viharos képviselőtestületi ülés Csíkszentimrén

A tizenegy tagú csíkszentimrei önkormányzati testület három néppárti tagja kezdeményezte az alpolgármester választást, mivel a testület megalakulásakor megválasztott alpolgármester, Fülöp Kinga kétéves gyermeknevelési szabadságon van, amiből már kilenc hónap eltelt – tájékoztatott Csibi Zoltán, a Néppárt önkormányzati képviselője. Elmondta: a község alpolgármesteri feladatait nincs ki elvégezze, ezért javasolta a Néppárt-frakció, hogy a polgármester, Kencse Előd munkájának, hivatali teendőinek segítésére válasszanak ideiglenes alpolgármestert.

A segítő szándék ellenére, a Néppárt-frakció javaslatát az RMDSZ-es többség nem szavazta meg, így a község továbbra is alpolgármester nélkül maradt – magyarázta Csibi. Megjegyezte: a Néppárt-frakciójának tagjai úgy vélik, hogy az RMDSZ önkormányzati képviselői megszegték esküjüket, amiben azt vállalták, hogy a község javát szolgálják. Ezzel a lépésével az RMDSZ-frakciója a közösség érdekei ellen cselekedett – hangsúlyozta Csibi.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria