Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Visszavonták Szatmáron a Néppárt területfoglalási engedélyét

Visszavonták Szatmáron a Néppárt területfoglalási engedélyét

2014. 3. 17.
Megosztás:

Közlemény

Az Erdélyi Magyar Néppárt Szatmár megyei szervezetének elnöksége felháborítónak és megalázónak érzi azt a huzavonát és hintáztatást, amit a megyeszékhely, Szatmárnémeti város vezetősége az október 6-ai megemlékezésünk kapcsán velünk, tagságunkkal és szimpatizánsaikkal szemben megenged magának, és ami az 1989 előtti áldatlan állapotokra emlékeztet.

Ez év szeptember 2-án területfoglalási kérelmet adtunk le a polgármesteri hivatalhoz, az aradi vértanúkra való október 6-ai megemlékezés helyszíneként a zárdatemplom előtti teret jelölve meg. Ezt az elöljáróság jóváhagyta, amit velünk a 2013.09.13/35367 számmal iktatott átiratban közölt. Két hétre rá telefonon hívták fel irodánkat, hogy menjünk be a polgármesteri hivatalba, ahol közölték velünk, hogy visszavonják a területfoglalási engedélyt, mert tévedtek, ugyanis egy másik – az RMDSZ-hez közel álló – szervezet ezt a helyszínt ugyanarra az időpontra már előttünk lefoglalta. Mégpedig még januárban – de erre csak most jöttek rá a városházán.

Fontolgatjuk, hogy közigazgatási pert indítunk az önkormányzat ellen hivatali visszaélés címén.

A hatalom packázása miatt október 6-án 12 órától az Árpád utcai székházunkban tartjuk meg a megemlékezést, és ezt követően megkoszorúzzuk Kossuth Lajos emléksírját, Petőfi Sándor szobrát, valamint Gonzeczky János mártírnak a zárdatemplom falán lévő emléktábláját.

Szatmárnémeti, 2013. október 1.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Szatmár megyei szervezete

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria