Home » Hírek » Erdély » Zakariás: Tőkés Lászlónak ott a helye az erdélyi magyarok brüsszeli képviseletében

Zakariás: Tőkés Lászlónak ott a helye az erdélyi magyarok brüsszeli képviseletében

2014. 1. 16.
Megosztás:

Zakariás Zoltán, a Néppárt alelnöke és Országos Választmányának elnöke 2014. január 16-i sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az Erdélyi Magyar Néppár jónak tartja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács javaslatát, és az erdélyi magyar pártok koalíciós listáját tartja a legkívánatosabb megoldásnak az idei európai parlamenti választásokra, a lista első helyén pedig Tőkés Lászlónak kellene szerepelnie.

„Mi mindent megteszünk, hogy az Európai Parlamentben az erdélyi magyarságnak erős képviselete legyen, ezért a Néppárt nem mondott le a párbeszédről, illetve továbbra is nyitott az együttműködésre. Azt gondoljuk, hogy EP-képviselői mandátumai alatt Tőkés László egyértelműen bebizonyította, hogy képes megfelelő módon képviselni az erdélyi magyarságot Brüsszelben” – szögezte le a Néppárt országos alelnöke.

Bár az EP-választások csak hónapok múlva zajlanak, előre el kell gondolkodni a lehetőségeken, ezért a februári Országos Választmányi ülésen Zakariás Zoltán, tolmácsolva a székelyföldi szervezetek véleményét, felveti majd azt a lehetőséget is, hogy a Néppárt egy Tőkés László által vezetett külön listával induljon.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria