Home » Hírek » Erdély » Zatykó: a cselekvés ideje jön el a kárpátaljai magyarság számára

Zatykó: a cselekvés ideje jön el a kárpátaljai magyarság számára

2014. 3. 31.
Megosztás:

Fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) 2014. március 29-én, Ungváron tartotta tisztújító közgyűlését, amelynek keretében Brenzovics László eddigi alelnök személyében új elnököt választottak a szervezet élére. Kovács Miklós – aki 18 évig vezette a szervezetet – nem jelöltette magát újra az elnöki tisztségre.

A tisztújításon az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot (EMNT) Nagy József Barna partiumi régióelnök, az Erdélyi Magyar Néppártot pedig Zatykó Gyula partiumi alelnök képviselte.

 Zatykó: a cselekvés ideje jön el a kárpátaljai magyarság számára

Zatykó Gyula, Nagy József Barna

Zatykó Gyula felszólalásában a két erdélyi szervezet elnöksége és tagsága üdvözletét adta át a jelen lévőknek. Párhuzamot vont a Néppárt és a KMKSZ érdekképviseleti munkája között mondván: mindkét szervezet a hatalommal való, feltételek nélküli és elvtelen együttműködés helyett az önrendelkezés, illetve a magyar közösség ügyei melletti következetes kiállást választja. A néppárti alelnök hozzátette: az erdélyi magyarság aggodalommal figyeli a kárpátaljai eseményeket. „Ebben a zavaros időben a hallgatásnak, az odafigyelésnek az ideje van, de hamarosan eljön a komoly döntések meghozatalának és a cselekvésnek az ideje. Ehhez a munkához kívánok erőt, egészséget és bölcs döntéseket” – fogalmazott Zatykó Gyula.

A fórumon felszólalt Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, aki elismerését fejezte ki negyedszázados működéséért a KMKSZ-nek, a „Kárpát-medence legnehezebb körülmények között élő magyar közössége leghűségesebb érdekvédelmi szervezetének”.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria