Home » Hírek » Partium » A verseny mozgósítja a magyar választókat

A verseny mozgósítja a magyar választókat

2016. 5. 23.
Megosztás:

„Olyan jelölt, akiért érdemes kiállni. Hite, munkája, becsülete van” – jellemezte Szilágyi Zsolt azKui Zsolt Attilát, Egrespatak néppárti polgármesterjelöltjét. A szombati egrespataki kampányrendezvényen a helyi polgármesterjelölt, a Néppárt Szilagy megyei igazgatója és a Néppárt országos elnöke mellett jelen volt Dr. Sándor József, a Néppárt Szilágy megyei elnöke, Dobrai László és Kui Tibor a Néppárt helyi tanácsosjelöltje is.

A verseny mozgósítja a magyar választókat

„Ahhoz, hogy változzanak a dolgok, először önöknek kell változtatni” - fogalmazott Dr. Sándor József, a Néppárt megyei tanácsosi listájának vezetője, aki emlékeztetett: Romániában a Néppárt az egyedüli párt, amelyiknek nincs korrupciós ügye. Úgy vélte, ha a választópolgárok találnak olyan vezetőket, akik valójában a közösséget szolgálják, megváltozhat a dolgok természetrajza.

Szilágyi Zsolt felidézte: a rendszerváltás utáni első választásokon egymillió magyar vett részt, míg a legutóbbi alkalommal csupán 350 ezer magyar választópolgár szavazott az RMDSZ-re. „A gazdaságban és a politikában a versenyhelyzet jó dolgokat eredményezhet, ezért már azzal is jó dolgot teszünk, ha a verseny általmozgósítjuk a magyarokat a választásnapján” – fogalmazott a pártelnök. Megjegyezte, Kui Zsolt Attila személyes példája is bizonyítja, nemes dolog közösségi szerepet vállalni, különösen egy olyan megyében, ahol az RMDSZ egyeduralma és vezetési stílusa a szilágysági magyarok nagy részének a közélettől való távolmaradását eredményezte.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria