Home » Hírek » Partium » Az emberek reményét ne hagyjuk szertefoszlani

Az emberek reményét ne hagyjuk szertefoszlani

2017. 3. 23.
Megosztás:

Megyei tisztújító gyűlést és megyei küldöttgyűlést tartott a múlt hét végén az Erdélyi Magyar Néppárt Szilágy megyei szervezete. A Néppárt országos vezetését Szilágyi Zsolt országos elnök, Zatykó Gyula Partiumért felelős alelnök, valamin Csomortányi István országos igazgatóhelyettese képviselte.

Az emberek reményét ne hagyjuk szertefoszlani

Kui Attila Zsolt Szilágy megyei elnök köszöntőbeszéde után a tisztújító gyűlésen elhangzott a néppártos Sándor János benedekfalvi tanácsos esete, aki a tavalyi helyhatósági választások után még mindig nem vehette át érvényes tanácsosi mandátumát, mivel azt nem fogadta el a helyi tanács.

Szilágy megyében az RMDSZ azt szeretné elérni, hogy a magyaroknak eggyel kevesebb tanácsosuk legyen – mondta Szilágyi Zsolt. „Értékes a munkánk még ilyen ellenszélben is” – jegyezte meg az országos elnök, majd megállapította, hogy a bukaresti elnyomó hatalom, amely közel száz éve az asszimilációval minket szorít vissza, most már kiszolgálókat és segítőket is talált közöttünk.

„Őrizzük meg szervezeteinket és a helyi emberek reményét ne hagyjuk szertefoszlani. Jól tudjuk azt, hogy nagyon hosszan nem lehet elnyomni a magyarokat, még magyarokkal sem. Akik hisznek, elkötelezettek és összetartanak, a végén mindig nyernek” – bátorította a jelenlévőket az országos elnök. „Az a tény, hogy helyi szinten ugyan annyi mandátumot sikerült szereznünk, mint négy évvel ezelőtt, önmagában eredmény, mivel a 2012-es választásokhoz képest sokkal barátságtalanabb körülmények között sikerült megőrizni a 232 tanácsosunkat” – hangsúlyozta Szilágyi Zsolt a tavalyi helyhatósági választásokat elemezve. Az országos elnök végezetül meghívta a Szilágy megyei tanácsosokat az április 21-én Székelyudvarhelyen sorra kerülő Országos Önkormányzati Tanács nagygyűlésére, a leendő küldötteket pedig meghívta az április 22-én, szintén Székelyudvarhelyen sorra kerülő Országos Küldöttgyűlésre.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria