Home » Hírek » Országos » Hegyközi buszjáratokért gyűjt aláírást a Néppárt

Hegyközi buszjáratokért gyűjt aláírást a Néppárt

2019. 4. 3.
Megosztás:

A bihari Hegyköz magyarlakta településeinek lakói számtalan panaszt fogalmaztak meg a helyi tömegközlekedést lebonyolító cég szolgáltatásainak minőségét illetően. A kizárólag a profitot szem előtt tartó, Síter-Tóttelek-Hegyközcsatár-Hegyközpályi-Nagyvárad távon buszjáratot üzemeltető cég többször bizonyította már, hogy semmibe veszi a járműveit jobb híján igénybe vevő helyi lakosok érdekeit, és pusztán pénzforrásként tekint rájuk. Legutóbbi intézkedésükkel, mellyel egyoldalú módon, egyik napról a másikra drámaian megritkították az említett útvonalon közlekedő buszaik számát, lehetetlen helyzetbe hozták egy teljes kisrégió kiszolgáltatott lakosságát. A hegyköziek helyi munkalehetőségek híján ugyanis főleg nagyváradi munkahelyekre kénytelenek ingázni, a mindennapi betevő falatot megkeresni. Ugyancsak nehéz helyzetbe kerültek a megyeszékhely iskoláiba járó hegyközi magyar diákok, akik napi szinten vették igénybe a buszjáratot.

Az Erdélyi Magyar Néppárt, felmérve azt, hogy a Bihar Megyei Tanács nem tud, vagy nem akar erre a helyzetre semmilyen megoldást nyújtani, hegyközpályi és hegyközcsatári alapszervezetei kezdeményezésére, aláírásgyűjtésbe fogott azért, hogy a nagyváradi helyi közlekedési vállalat (OTL) indítson rendszeres és kellő járatsűrűségű buszjáratot az említett településeket érintve. A kezdeményezést igen rövid idő alatt mintegy négyszázan támogatták aláírásukkal.

A Néppárt arra kér minden érintettet, hogy aláírásával maga is járuljon hozzá a kezdeményezés sikeréhez, hiszen a hegyközi magyar emberek is megérdemlik, hogy 21-ik századi viszonyok között közlekedhessenek. Minél több aláírás gyűl össze, annál nagyobb az esély rá, hogy a nagyváradi HKV (OTL) pozitívan bírálja el kérésünket, és megnyugtatóan rendeződik a kérdés. Támogatási szándékukat jelezhetik a Néppárt helyi szervezeteinél, a Néppárt Facebook-oldalán, vagy a Néppárt nagyváradi irodájában, a Kálvin utca 1. szám alatt.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria