Home » Hírek » Partium » Köszönjük a bizalmat!

Köszönjük a bizalmat!

2016. 10. 4.
Megosztás:

Fontos népszavazáson vagyunk túl, melyen a Magyarországon élők mellett a határon túliak is véleményt mondhattak a migránsok kötelező betelepítésének kérdésében.

Köszönjük a bizalmat!

Az urnákba kerültek a voksok - Kiszner Csaba-István, Mile Lajos főkonzul és Csókási Budaházi Attila a kolozsvári főkonzulátuson

A válasz egyértelműen az lett, hogy "nem", mellyel Magyarország Kormánya illetve Orbán Viktor miniszterelnök kellő felhatalmazást kapott ahhoz, hogy a kvóták ügyében hatékonyan képviselje eddigi álláspontját az Európai Unió vezető fórumain. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott: "a fegyver elég erős lesz Brüsszelben is", hiszen a népszavazáson elegen vettek részt ahhoz, hogy egy „hatalmas, három milliónál is nagyobb egyetértés létrejöjjön”. A határon túli szavazatok összegyűjtésében a szatmárnémeti Demokrácia Központ a magyar kormány partnere volt, átvettük a hozzánk forduló szatmáriak voksait és sokaknak segítettünk a szavazólapok és a nyialtkozatok kitöltésében is. Igen sokan választották azt, hogy rajtunk keresztül juttatják el szavazatukat, így körülbelül 2500 voksot vihettünk fel vasárnap Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusára. A szavazólapokat tartalmazó dobozokat a főkonzulátuson felbontottuk, majd elhelyeztük a borítékokat az urnákban, ahogy ezt a szabályzat előírja. Kolozsváron Mile Lajos főkonzul fogadott minket, aki megköszönte a szatmáriak részvételét a népszavazáson, illetve a mi segítségünket is. "Szeretnék köszönetet mondani mindazon szavazóknak, akik kötelességüknek érezték részt venni a népszavazáson. Köszönet a szatmárnémeti Demokrácia Központ munkatársainak, amiért ilyen aktivitást mutattak és ilyen imponáló mennyiségben juttatták el a szavazatokat hozzánk. Nagyon-nagyon köszönjük!" - mondta Mile Lajos főkonzul. Mi is szeretnénk ezúton köszönetet mondani azoknak a szatmáriaknak, akik bizalommal fordultak hozzánk és ránk bízták szavazatukat! Továbbra is állunk a szatmáriak rendelkezésére, várjuk az állampolgársággal kapcsolatos ügyintézés, illetve az egyéb okokból hozzánk fordulókat a szatmárnémeti Árpád (Vasile Lucaciu) utcai Demokrácia Központban.

Kiszner Csaba-István,

az Erdélyi Magyar Néppárt szatmárnémeti szerevzetének elnöke

Csókási Budaházi Attila,

a szatmárnémti Demokráci Központ irodavezetője

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria