Home » Hírek » Közép-Erdély » Lakossági fórumot szerveztek Körösfőn

Lakossági fórumot szerveztek Körösfőn

2016. 5. 18.
Megosztás:

Kampányindító lakossági fórumot szervezett az Erdélyi Magyar Néppárt Körösfőn. Az eseményen jelen volt Tőkés László, európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke is.

Lakossági fórumot szerveztek Körösfőn

Elsőként Mihály Ágnes, a Néppárt helyi elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki összefoglalta az elmúlt négy év tevékenységét. Elmondta: rendszeresen tájékoztatták a helyi lakosokat a tanácshatározatokról, ismertették a település költségvetését, s ha kellett, írásban fordultak az illetékes hatóságokhoz, jelezve a tapasztalt törvénytelenségeket. „Észrevételeinkről és a hozzánk beérkezett panaszokról rendszerint tájékoztattuk a Polgármesteri Hivatalt, valamint hathatós közreműködésünknek köszönhetően megsokszorozták az egyházak támogatását” – mondta a Néppárt helyi elnöke, aki kihangsúlyozta: június 5-én egy tettre kész néppártos csapatra és egy megbízható polgármesterjelöltje voksolhatnak a körösfői polgárok.

Korpos Attila polgármesterjelölt már nyolc éve tagja a helyi tanácsnak, így jól tudja, milyen problémákkal küzd Körösfő. „A tiszta ivóvíz bevezetése, a közutak rendbetétele, a vízhálózat bővítése, a földterületek tulajdonjogainak rendezése, a közintézmények rendbetétele és fejlesztése, az önkormányzat munkájának átláthatóvá tétele, új pénzügyi források felkutatása és a munkahelyteremtés is programunk szerves része. Mi nem uralkodni szeretnénk, hanem a közösségünket akarjuk szolgálni” – jelentette ki Korpos.

Lakossági fórumot szerveztek Körösfőn

Tőkés László – beszámolva brüsszeli tevékenységéről – a helyi szavazók fontosságáról beszélt. Az EMNT elnöke elmondta: „a szülőföldjükön élő emberek nélkül Brüsszel légüres térben lenne.” Tőkés felszólalásában az itthon maradás mellett és az elvándorlás ellen emelte fel szavát, és külön kitért a kalotaszegi népművészet és hagyományvilág magyar kultúrában betöltött kiemelkedő helyére.

„Az Erdélyi Magyar Néppártot azért hoztuk létre, hogy a Tőkés László által vallott értékrendet és nemzeti programot képviselni tudjuk. A párt csak egy eszköz ahhoz, hogy az emberek életszínvonalán javítani tudjunk, és meggyőződésünk, hogy Körösfőn is elérkezett az idő a változásra. Olyan képviselőkre van szükség az önkormányzatokban, akik az embereket szolgálják, és nem kifogásokat keresnek egy-egy probléma megoldásával kapcsolatban” – mondta Szilágyi. A pártelnök elmondta: a Néppárt jelöltjei nem érintettek korrupciógyanús ügyekben, ráadásul kiváló helyismerettel rendelkeznek, s ezért különösen alkalmasak vállalt feladatuk ellátására.

Lakossági fórumot szerveztek Körösfőn

Soós Sándor, a Néppárt Kolozs megyei elnöke elmondta: Körösfőn is sikerült olyan jelölteket állítaniuk, akikre a teljes magyar közösség büszke lehet, ráadásul a megyében egyedüli parlamenten kívüli pártként tudtak teljes listát állítani. A politikus szerint pártja jobb helyzetben van, mint a négy évvel ezelőtti választásokkor, és bízik abban, hogy megduplázhatják tanácsosaik számát. „A körösfői Néppárt az elmúlt négy évben bizonyította, hogy ellenzékből is képes volt eredményeket elérni, most pedig felkészültek arra, hogy átvegyék a község vezetését. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria