Home » Hírek » Közép-Erdély » Magyarországi tanulmányúton a Kolozs megyei gazdák

Magyarországi tanulmányúton a Kolozs megyei gazdák

2015. 10. 5.
Megosztás:

Az Aranyosszéki Gazdák Egyesületének és az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetének együttműködésében október 3-4. között Dabasra látogathattak azok a Kolozs megyei gazdák, akik a magyarországi település sikeres mezőgazdasági vállalkozásait tekintették meg, és tapasztalatot cseréltek a helyi termelőkkel.

Magyarországi tanulmányúton a Kolozs megyei gazdák

A tanulmányút résztvevői – akik Kolozs, Szamosújvár, Detrehemtelep, Szék, Torockó, Torockószentgyörgy, Várfalva, Ördöngösfüzes, Györgyfalva és Bágyon településekről érkeztek – találkoztak Kőszegi Zoltánnal, Dabas polgármesterével, aki felajánlotta partnerségét a továbbiakban is. Az erdélyi látogatók megtekintették a Vitafort takarmánygyártó cég üzemét (mely az egyik legnagyobb ilyen jellegű magyarországi vállalat), valamint ellátogattak Dr. Eke Sándor liliomkertészetébe, Zlinszky Ferenc gyümölcsfa-génbankjába, a D-Meat Kft. vágóhídjára, a Lakto Kft. marhatelepére, valamint egy helybéli zöldségtermesztő melegházába is. A tanulmányúton résztvevő gazdák egyhangúan kijelentették: a határokon átívelő kapcsolatteremtés és az új technológiák megismerése jó hatással lehet az erdélyi termelők eredményeire is, ezért kiemelkedően fontosnak érzik az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete és a Néppárt által kezdeményezett program rendszeresítését.

Magyarországi tanulmányúton a Kolozs megyei gazdák

A magyarországi látogatás második napján a közel 20 résztvevő Budapesten megtekintette a Magyar Országgyűlés épületét, majd ezt követően indultak vissza Kolozs megyébe.   

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria