Home » Hírek » Partium » Megalakult a Néppárt kiskereki községi szervezete

Megalakult a Néppárt kiskereki községi szervezete

2017. 3. 28.
Megosztás:

Vasárnap délután Kiskereki községben (Kiskereki, Asszonyvására, Érkeserű) hivatalosan is megalakult az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) helyi szervezete. Az eseményre az asszonyvásári kultúrházban került volna sor, azonban, ahogyan más hasonló, a nemzeti tábor által szervezett egyéb rendezvények esetében is előfordult már, zárt ajtó fogadta az alakuló ülésre érkezetteket, így azt egy magánháznál kellett végül megtartani. A szervezet, mint olyan, eddig is jelen volt a helyi politikai életben, hisz jelenleg két tanácsossal képviselteti magát a községi önkormányzati testületben. Az alakuló ülésen részt vett Csomortányi István, az EMNP Bihar megyei szervezetének elnöke is.

A frissen alakult szervezet elnökévé Barta Béla önkormányzati képviselőt választották, az alelnöki teendőket pedig Pálfi Sándor vállalta fel. A háromtagú elnökség tagja Ökrös Noémi is, aki a 2016-os helyhatósági választásokon szintén tanácsosi mandátumot nyert.

A Néppárt szervezetének jelenléte a helyi közösségi életben, illetve az önkormányzatban elengedhetetlen, mivel Kiskereki község vezetői már nem egyszer bizonyították nemtörődöm, lagymatag hozzáállásukat a sürgősnek bizonyuló (lásd a több mint egy éve megoldatlan szemétszállítási gondok) helyi problémákhoz, így a nemzeti oldal képviselete volt mindannyiszor, aki tolmácsolta a helyiek gondjait és kitartóan állást is foglalt azok megoldásának érdekében.    

„A frissen alakult szervezeti keret segítségünkre lesz a Néppárt értékrendjének megjelenítésében és népszerűsítésében, ugyanakkor hatékonyabbá teszi Kiskereki község polgárainak érdekképviseletét is.

Szeretettel várunk mindenkit sorainkba, akik egyetértenek a Néppárt felvállalt elveivel, és tenni akarnak a helyi közösség boldogulásáért” – mondta mintegy zárszóként Barta Béla frissen választott szervezeti elnök, önkormányzati képviselő.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria