Home » Hírek » Országos » Nagyváradi participatív költségvetés: folytatódik a szavazás!

Nagyváradi participatív költségvetés: folytatódik a szavazás!

2019. 2. 18.
Megosztás:

Második szakaszába lépett az a nagyváradi kezdeményezés, melynek keretében a város lakói dönthetik el, milyen fejlesztéseket valósítson meg a Polgármesteri Hivatal – 200 ezer eurós értékhatárig. Korábban – az online szavazást követően – kialakult az első tíz projekt sorrendje, most pedig személyesen is szavazhatnak az érdeklődők. Mint ismeretes, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete által támogatott mindhárom kezdeményezés bekerült az első tízbe, így most azok sorsáról is dönthetnek a nagyváradiak.  

Nagyváradi participatív költségvetés: folytatódik a szavazás!

„A nagyváradi városvezetés másfél millió eurót különített el – európai uniós forrásból – a különböző kezdeményezések megvalósítására. Az online szavazás csak a végső eredmény 50%-át adja majd, így kiemelten fontos, hogy személyesen is voksoljunk” – hívta fel a figyelmet Moldován Gellért Lajos, a Néppárt nagyváradi szervezetének elnöke egy hétfői sajtótájékoztatón. A politikus kiemelte, mivel a Néppárt által támogatott mindhárom kezdeményezés – a neológ izraelita temető felújítása és megnyitása a látogatók előtt, a rogériuszi víztorony kilátóvá és kiállítótérré történő átalakítása, valamint a Petőfi-park felújítása – bekerült az első tízbe, így arra kérik a szimpatizánsokat és mindazokat, akik fontosnak tartják az említett kezdeményezéseket, hogy személyesen is adják le szavazataikat. Február 18-tól ugyanis második szakaszába lépett a voksolás, így hétfőn, kedden és szerdán minden alkalommal két helyszínen, jövőhéten pedig hétfőn és kedden szintén 2-2 helyszínen lesznek megtekinthetők a projekttervezetek, melyekre – egy űrlap kitöltésével – személyesen is lehet szavazni. „Mindenkinek ajánljuk, hogy látogasson el ezen helyszínekre, tájékozódjon a tervezetekről és támogassák a számukra legkedvesebbeket” – hangsúlyozta Moldován Gellért Lajos, aki hozzátette: a személyes voksoláshoz feltehetőleg személyigazolványra is szükség lesz.

Felszólalása végén a Néppárt nagyváradi elnöke elmondta: a második fordulós szavazás, majd pedig az eredményhirdetés után a projektek megvalósíthatósági tanulmányainak elkészítésére kerül sor, s várhatóan a jövő évben kezdődnek meg a kivitelezési munkálatok.

A sajtótájékoztatón jelen volt a Néppárt nagyváradi szervezetének két tagja, a két különböző kezdeményezés ötletgazdája is, így Holló Barna a rogériuszi víztorony átalakításának terveit ismertette, míg Farkas László a neológ izraelita temető felújításának fontosságáról és történelmi jelentőségéről beszélt.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria