Home » Hírek » Partium » Sándor József: „A magyar közösség itthon van Szilágy megyében!”

Sándor József: „A magyar közösség itthon van Szilágy megyében!”

2016. 5. 23.
Megosztás:

Az egyetlen párt vagyunk, amelyiknek nincsenek korrupciós ügyei” – mondta szombaton dr. Sándor József, a Néppárt Szilágy megyei elnöke azon a szervezett közmunkán, amelynek a szilágysámsoni régi temető kitisztítása volt a célja. Az eseményen jelen volt a Néppárt két tanácsosjelöltje, Kis Zoltán és Orosz Miklós, a párt megyei igazgatója, Kui Zsolt Attila, a Néppárt országos elnöke, Szilágyi Zsolt, a Néppárt elnöke, valamint az RMDSZ szilágysámsoni polgármesterjelöltje, Bántó Zoltán.

 Sándor József: „A magyar közösség itthon van Szilágy megyében!”

A megyei elnök hangsúlyozta: prioritás számukra a közpénzek hatékony és átlátható elköltése, a munkahelyteremtés a fiatalok itthon tartása érdekében, valamint annak megértetése a helybéli románokkal, hogy a magyar közösség otthon van Szilágy megyében.

Még meg sem választották a Néppárt jelöltjei, máris szépítik a falut. Az összefogás erejét semmi nem pótolhatja. Függetlenül attól, hogy Szilágysámsonról vagy Marosvásárhelyről beszélünk” – mondta Szilágyi Zsolt. A pártelnök szerint az RMDSZ nem tisztázta magát meggyőzően a korrupciós vádak kapcsán, ezért az emberek tőlük és a politikától is elfordultak. „A Securitate hatalma félelemre épült. Azok a magyar politikusok, akik fenyegetik sorstársainkat ugyan ezzel az eszközzel élnek. Nem engedhetjük, hogy a félelem újból a fennálló politikai rendszer eszköze legyen” – hangsúlyozta Szilágyi.

Bántó Zoltán, az RMDSZ polgármesterjelöltje úgy fogalmazott, nem örül a Néppárt indulásának, de elfogadja azt, és azt ígérte, hogy Szilágysámsonban nem lesznek megfélemlítések. „Közösségi ügyekben össze kell fognunk” – szögezte le.  

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria