Home » Hírek » Partium » Szatmár megyei kisgazdákról a győri konferencián

Szatmár megyei kisgazdákról a győri konferencián

2015. 6. 25.
Megosztás:

Seres Ferenc, az Erdélyi Magyar Néppárt Szatmár megyei területi szervezési igazgatója részt vett azon a Győr városában megszervezett konferencián, ahol a magyar kisgazdák helyzetéről tanácskoztak a jelenlévők.

A Szatmár megyei Kisgazdák Egyesülete csatlakozott az Érmelléki Kisgazda Egyesülethez annak érdekében, hogy összefogva még sikeresebbé válhasson az érdekérvényesítő munka. A konferencián horvátországi, szlovákiai, szerbiai és magyarországi egyesületek képviselői is jelen voltak, akik kitértek a termelést érintő legnagyobb nehézségekre, a piaci problémákra, valamint a gabonafélék, a gyümölcs és a zöldség importjának veszélyeire. A résztvevők megállapították: a túlzott import veszélyezteti a kisgazdák megélhetési lehetőségeit, ezért a jelenséget a megfelelő komolysággal kell kezelni.

Seres Ferenc elmondta: mindenkinek javasolja, hogy hazai termékeket vásároljanak, s így talán elérhető az import áruk behozatalának mértéke. „Remélem, hogy a közeljövőben változik a kisgazdás erdélyi helyzete, s egyre többen ráébrednek: nem biztos a szépnek tűnő külföldi termék a legmegfelelőbb minőséget képviseli. Dolgozni fogunk a kisgazdák érdekérvényesítéséért, s a konferencia is jó bizonyíték arra, hogy munkánkat a határon túli és anyaországi kisgazdák is segítik” – mondta a Néppárt Szatmár megyei szervezési igazgatója. 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria