Home » Hírek » Partium » Szilágyi Zsolt: „A közösséget szabadnak és magyarnak kell megtartani!”

Szilágyi Zsolt: „A közösséget szabadnak és magyarnak kell megtartani!”

2016. 5. 31.
Megosztás:

Nem természetes az egypártrendszer, jogunk van kimondani saját véleményünket” - fogalmazott a hegyközcsatári kampányfórumon Csomortányi István. A Néppárt Bihar megyei elnöke hozzátette, a Néppárt azért jött létre, mert a magyarság sorsa az elmúlt években nem jó irányba haladt, és ezen változtatni kell. A politikus szerint tapasztalt, felkészült csapattal vág neki a helyhatósági választásoknak a Néppárt helyi szervezete, és Biró Ferenc polgármesterjelöltben megvan a tisztesség is ahhoz, hogy Hegyközcsatárt hatékonyan vezesse.

A közösséget szabadnak és magyarnak kell megtartani” – mondta Szilágyi Zsolt. A Néppárt elnöke hangsúlyozta, a helyi közösség tenni akar saját sorsáért, és a közszolgálat a Néppárt számára a szabadságért vívott küzdelmet is jelenti. „Sajnos gyakran látjuk épp az ellenkezőjét az RMDSZ megnyilvánulásai között. Az RMDSZ egyes helyi vezetői az egypártrendszer fenntartása érdekében a régi rendszer módszereit idézve próbálják a félelmet visszalopni az emberek szívébe. A megfélemlített emberek nem mernek beszélni és nem merik elmondani a véleményüket” – fogalmazott Szilágyi azzal kapcsolatban, hogy Bíró Ferenc szerint az RMDSZ megpróbálta elérni, hogy a helyi Néppártnak ne legyenek urnabiztosai a helyhatósági választásokon.

"Ki fél a választások tisztaságától? Nem az kellene legyen mindannyiunk érdeke, hogy minél több magyar megfigyelő ellenőrizze a választások tisztaságát? Nem csak Csatárban, de Bihar megye hat másik településén is szabálytalanul, a törvény megszegésével próbálta elérni az RMDSZ, hogy ne legyenek urnabiztosaink. Vajon miért? Senkinek nem fogjuk engedni, hogy csaljon. Mindenkitől azt kérem, hogy ha csalást vagy szavazathamisítást lát, azonnal szóljon! A korrupcióhoz, a csaláshoz, a megfélemlítéshez szoktatott embereknek vissza kell adnunk a reményt. Ezért van szükség a Néppártra"- mondta Szilágyi Zsolt.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria