Home » Hírek » Partium » Tisztújítás a Néppárt élesdi szervezeténél

Tisztújítás a Néppárt élesdi szervezeténél

2015. 4. 24.
Megosztás:

Április 22-én előrehozott tisztújítást tartottak az Erdélyi Magyar Néppárt élesdi szervezeténél.

A közgyűlés első felében Kálmán Gabriella régi-új elnök beszámolt a szervezet 2014-ben végzett tevékenységéről kihangsúlyozva: bár sokszor kemény akadályokba ütköztek, mégis sikeres évet zárhat a 2013. szeptember 3-án megalakult szervezet. Örömmel könyvelte el, hogy új tagokkal gyarapodtak és a szimpatizánsok száma is egyre nő.

A beszámolót követően átadta a szót Csomortányi Istvánnak, a Bihar megyei Néppárt elnökének, aki a napirend második pontját, a tisztújítást vezette le.

Csomortányi István, bemutatta a Néppárt megyei és országos tevékenységét, kitérve az előrehozott tisztújításokra. Mint elmondta, ez a Néppárt országos választmányának a döntése volt, és a folyamat már januárban elkezdődött, amikor az országos küldöttgyűlés Szilágyi Zsolt volt államelnök-jelöltet választotta a Néppárt élére.

Ezt követően a résztvevők javaslatokat tettek a helyi Néppárt-szervezet új vezetőségére. A javaslatok elfogadása és a szavazás után, az élesdi Néppárt elnökének Kálmán Gabriellát választották, alelnököknek Erdélyi Szilárdot és Fésűs Attilát.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria