Home » Hírek » Partium » Újabb községben alakult meg a Néppárt szervezete

Újabb községben alakult meg a Néppárt szervezete

2016. 2. 22.
Megosztás:

Vasárnap, február 21-én, alakult meg az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetének legújabb községi szervezete, ezúttal a dél-bihari Illyében.

A mintegy 4300 lelkes községet három település alkotja, Illye, Mezőbaj és Erdőgyarak. A község 1200 fős magyar lakossága utóbbi két településen él. A Ceausescu-féle közigazgatási összeolvasztások előtt Erdőgyarak önálló községet alkotott, azonban polgármesteri hivatala elvesztése óta a nagyobb fejlesztések sorra elkerülték az egykor szebb napokat látott alföldi települést. Éppen ezért a megalakult szervezet fő feladata az összesen mintegy 2300 főt számláló Mezőbaj és Erdőgyarak települések részvételével Erdőgyarak község önállóságának visszaszerzése. Az önállósodás feltételei adottak, a régi-új község létrejötte egyformán szolgálná a két településen élő valamennyi polgár érdekeit és lehetőséget teremtene egy hatékonyabb helyi hivatal működtetésére.

A Néppárt Illye községi szervezetének elnökéül Hajdú Zoltánt, alelnökéül Burzik Antal Attilát, illetve az elnökség harmadik tagjául Irázi Gyulát választották.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria