Home » Hírek » Közép-Erdély » Védjük meg a kolozsvári Bükk-erdőt!

Védjük meg a kolozsvári Bükk-erdőt!

2016. 2. 3.
Megosztás:

Mint ismeretes, a 2014-ben elfogadott kolozsvári városrendészeti terv értelmében tilos az építkezés a Bükk-erdőben. A városvezetés most mégis módosítaná a szabályzatot, hogy beépíthető területté nyilvánítsák a Kolozsvár melletti erdős területet. Az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete tiltakozik a tervezet ellen, és arra kér mindenkit, hogy csatlakozzanak az erdőirtást ellenző civil kezdeményezéshez.

Február 4-én szavaz a kolozsvári városvezetés a városrendészeti terv módosításáról, civil kezdeményezésre azonban aláírásgyűjtésbe kezdtek a kincses város számára friss levegőt biztosító erdő megóvásáért. Az Erdélyi Magyar Néppárt arra kér mindenkit, hogy az alábbi linken

http://facem.de-clic.ro/sos-faget?utm_source=foter_ro&utm_medium=link&utm_campaign=foter_ro_201602 

található petíciót aláírva tiltakozzanak a természetromboló tervezet ellen. A Bükk-erdő nem csak kiváló kirándulóhelyet jelent a Kolozsváron élőknek, de egészségügyi szempontból is kiemelkedő hatása van. Ingatlanpiaci nyomásra nem szabad feladnunk a város még meglévő zöldterületeit, ezért minden törvényes eszközt fel kell használnunk az unokáink számára is megőrzendő Bükk-erdő védelme érdekében.

Az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete nevében,

Fancsali Ernő, elnök

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria