Home » Hírek » Partium » Zatykó: „Debrecen és Nagyvárad is dinamikusan fejlődő település”

Zatykó: „Debrecen és Nagyvárad is dinamikusan fejlődő település”

2018. 3. 27.
Megosztás:

Március 23-25. között immár 28. alkalommal került sor a Debreceni Utazási Vásárra. A 50 standot számláló eseményen több mint 100 kiállító vett részt, s köztük – díszvendégként – képviselte magát Nagyvárad és Bihar megye is, mely régiók elnyerték a legjobb standnak járó közönségdíjat is. Az eseményen jelen volt és köszöntőbeszédet mondott Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke is.

Zatykó: „Debrecen és Nagyvárad is dinamikusan fejlődő település”

Az ünnepélyes vásármegnyitón Dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere köszöntötte a kiállítókat és a látogatókat. Őt Török László, Nagyszalonta polgármestere követte.

Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke, Nagyvárad magyar ügyekért is felelős polgármesteri tanácsadója köszöntő beszédében kihangsúlyozta: Nagyvárad és Debrecen felfedezendő úti cél lehetnek egymás számára, hiszen mindkét város esetében egy dinamikusan fejlődő településről beszélhetünk. „Nagyvárad úticél lehet a debreceniek számára, hiszen a város nagy történelmi múlttal rendelkezik és önmagában is egy kulturális központ, ugyanakkor Debrecen is példamutató a számunkra – fejlődését tekintve” - hangsúlyozta Zatykó. Debrecent Európai kulturális főváros címre jelölték 2023-ra, amely kapcsán a Néppárt alelnöke elmondta: Nagyvárad nagy érdeklődéssel figyeli Debrecen jelöltségét és bízik benne, hogy elnyeri ezt a címet, amely az egész régióra pozitív hatással lesz. „Már most elmondhatjuk, hogy szeretnénk felajánlani segítségünket és támogatásunkat Debrecennek, hiszen a határok elválaszthatnak, de a múltunk – és bízom benne, hogy a jövőnk is – összeköt bennünket” – mondta Zatykó.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria