Home

Címke

Január végén a pártban érvényesülő javító és újító szándék vezetett az Erdélyi Magyar Néppárt rendkívüli országos küldöttgyűlésének az összehívásához. Az újulás jegyében megtartott kongresszus személyi vonatkozásban is kimondta szavát, meggyőző szótöbbséggel választva meg a párt új elnökét és elnökségét.

Az Erdélyi Magyar Néppárt nehéz utat választott magának, egyben nagyon komoly feladatokat tűzött ki maga elé. Az elmúlt időszak történései azt igazolták, hogy a párt vezetősége bátor és elkötelezett felvállalt küzdelmében, amelyben több éve beágyazódott pártokkal kell felvennie a versenyt.

Amikor Toró T. Tibor felkért arra, hogy osszam meg Veletek, Önökkel a gondolataimat, amikor ezt a megtisztelő, ám rendkívül nehéz és bonyolult feladatot szabta rám, azonnal és örömmel vállaltam, de nem azért, mert a kihívások nagy kedvelője volnék, bár megtalálnak, dehát ezt mindannyian tudjátok, tudják, a politizálás velejárója, hogy megtalálnak bennünket a kihívások.

Mindenkit szeretettel üdvözlök az Erdélyi Magyar Néppárt III. Országos Küldöttgyűlésén, amely egyben tisztújító gyűlés is, és egy szép kor megünneplésének alkalma is - elhagyván a csecsemőkort, szilárd eledelt fogyasztó, önálló, tehát saját lábán járni és önálló mondatokban beszélni tudó korba ér a gyermek is három évesen, sőt, ilyenkor kezdi meg önálló felfedező útjait a konyha és a nappali polcain, fiókjaiban rettenthetetlenül.

Szilágyi Zsolt, a Néppárt hétvégén megválasztott új elnöke több munkát, nagyobb fegyelmet szeretne a párt életében, ugyanakkor szorosabb együttműködést a már meglévő és az új szövetségesekkel, köztük a Magyar Polgári Párttal.

Korábbi alelnökét és államfőjelöltjét választotta vezetőjévé az Erdélyi Magyar Néppárt Marosvásárhelyen ülésező harmadik országos küldöttgyűlése szombaton. A területi szervezetek korábban öt politikust - köztük Szilágyi Zsoltot és a novemberi államfőválasztás után lemondott Toró T. Tibor eddigi elnököt - jelölték a párt élére. 

Szombaton tartja III. Országos Küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt. A marosvásárhelyi tanácskozás előtt Toró T. Tibor pártelnök sajtóbeszélgetésen vett részt. Az elhangzottakat szerkesztett formában közöljük.

Január 10-én ülésezett az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmánya. A kolozsvári tanácskozáson a testület élére Sorbán Attilát választották. 

Gazdaságélénkítő javaslatokkal kereste meg az Erdélyi Magyar Néppárt Románia új államelnökét, Klaus Johannist. Zatykó Gyula alelnök nagyváradi sajtótájékoztatóján ismertette a levél tartalmát a Néppárt új székhelyén, a Fő utca 45. szám alatt található impozáns bérházban.

Gratulált Klaus Johannis győzelméhez az Európai Szabad Szövetség (EFA). A politikai ernyőszervezet vezetői ugyanakkor hangot adtak reményüknek, miszerint az RMDSZ levonja a megfelelő következtetéseket abból, hogy a kisebbségellenes szocialista jelöltet, Victor Pontát támogatták.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria